torstai 30. lokakuuta 2014

Valkea joulu?

Löysin viime vuonna netistä hauskan sivun, jossa voi katsoa mitä laskuri tuumaa valkoisen joulun todennäköisyydestä omalla paikkakunnalla. Tänään muistui yhtäkkiä mieleeni tuo laskuri ja ajattelin, että täytyypä katsoa mitkä ovat laskurin mielestä mahdollisuudet lumeen tänä jouluna.

Meillä täällä kotona on tehty jopa pientä vedonlyöntiä valkoisen joulun todennäköisyydestä.. Saas siis nähdä miten käy tänä vuonna. (Peukut pystyyn valkoiselle joululle!)

Tässä linkki laskuriin: http://www.willigetawhitechristmas.com/
Valkoinen joulu siintää jälleen unelmissa..



keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Tonttujoukkoja bongattu

Kauppareissulla törmäsin mitä suloisimpiin Aarikan tonttujoukkoihin!
Erityisesti tuo "tontun sylissä".. voi söpöyttä! :)

maanantai 27. lokakuuta 2014

Valoa pimeässä


Nyt on aika sytytellä valoja pimeään..
Tänään -heti eilisen kellojen siirron jälkeen- saatiinkin sitten samantien esimakua siitä, mitä se syksyn pimeys todella on.. Päivä kului kuin tumman harson läpi olisi sitä katsellut. Kostea ilma ulkona, vihmova sade, tuulen tuiske, paksut harmaat pilvet taivaalla roikkumassa koko päivän.. Ja pimeys humahti päälle nopeasti iltapäivän tullen.

Iltalenkillä ollessani kuitenkin ilokseni bongasin muutamat jouluvalot valaisemassa mustaa maata ja maisemaa.. Näytti mukavalta ja toi ihanan ajatuksen joulusta mieleen ♥ Nyt juuri on se aika kun me tarvitsemme niitä valonpilkahduksia tähän pimeyteen!

lauantai 25. lokakuuta 2014

Talviaika

Päivä päivältä aurinko kulkee kauemmas meistä
Ensi yönä kellot siirtyvät tunnilla taaksepäin. On talviajan vuoro. Kellojen siirron jälkeen huomaa viimeistään miten pimeiksi illat - ja jo iltapäivät - alkavat käydä. Itseäni jonkinverran tuo pimeys ahdistaa, vaikka kynttilöiden valossa onkin ihana tunnelmoida. Marraskuun tullen pimeän määrä vain on jo niin huikea, että välillä tuntuu ettei päivä ehdi kunnolla alkaakaan kun taas on uudelleen pimeän vuoro.

Kunpa saisimme edes vähän lunta maahan pehmentämään tuota hämärän valtaa. Ja onneksi kohta jouluvalot tuovat kauneutta ja valonpilkahduksia pimeän joukkoon. Itse alankin marraskuun aikana pikkuhiljaa viritellä jouluvaloja loistamaan. Se helpottaa kummasti sitä pimeydestä aiheutuvaa ahdistusta.

perjantai 24. lokakuuta 2014

Yllätys

Mies oli ostanut eilen paketillisen taateleita taatelikakku siintäen ajatuksissaan. Olin suorastaan yllättynyt! En ole puhunut mitenkään erityisesti taateleista, taatelikakusta, tms. sitten viime joulun. En myöskään ollut ajatellut vielä tässä vaiheessa syksyä leipovani taatelikakkua. Mutta nyt suunnitelmiin taisi tulla muutos.. ;) Ehkä tänään voisin pyöräyttää taatelikakun alkavan viikonlopun kunniaksi ja ennenkaikkea sen faktan kunniaksi että tänään on tasan kaksi kuukautta jouluaattoon! ♥
Taateleita

torstai 23. lokakuuta 2014

Maassakin pikkuisen!

Tänään on satanut pikkuisen lunta. Jopa maahan on jäänyt paikka paikoin ohut valkoinen huntu. Hymy nousi huulille kun aamulla ikkunasta ulos kurkistin. Väliaikaistahan tämä ilo on, sillä ennusteet lupailevat jo reiluja lämpöasteita tuleviksi päiviksi. Nautitaan kuitenkin tänään tämän pienen hetken verran tästä lumikuningattaren pohjoisesta tervehdyksestä!

Puiden lehtien väriloisto on mennyttä..
Pudonneet lehdet ovat saaneet valkoisen kuorrutteen hetkeksi kantaakseen.
Marja-Aronian marjoilla lumista sokeria..

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Iltaa odotellessa..

Mikä ihanuus odottikaan tänään postilaatikossa <3
En millään malttaisi odottaa iltaan, kun talo hiljenee ja saan aivan rauhassa, yksin keskittyä tähän tänään tulleeseen, minun tämän vuoden ensimmäiseen joululehteeni. Jo kansi on niin houkutteleva, että mitä sisäpuolelta mahtaakaan löytyä! En ole vielä edes kurkkinut, haluan pitkittää odotuksen nautintoa iltaan saakka..

Illalla sitten käperryn sohvan nurkkaan viltin alle, kynttilät palamaan, lämmintä glögiä ja "pari palaa" suklaata käden ulottiville. Kaikki muu saa hetkeksi unohtua kun sukellan sisään joulun maailmaan <3 Se hetki on vain minua varten!

maanantai 20. lokakuuta 2014

Jäi jouluinen maku suuhun

Jatketaan vielä vähän Ikea aiheella. Viikonlopun Ikea reissu tarjosi sävähdyttävän makuelämyksen. Ikealla oli glögi/piparkakku tarjoilu heidän joulupäiviensä kunniaksi. En tiedä miksen ole aiemmin Ikean glögejä maistellut sillä niin iloisesti olin yllättynyt kulautettuani glögin kurkustani alas.. Glögi oli hyvää. Todella hyvää. Maukasta! Glögistä jäi jouluinen maku suuhun. Tätä ostan ehdottomasti jouluksi. Suosittelen lämpimästi! (Kuvassa maistamaani glögiä.)
Kuva napattu täältä!

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Ikea joulua katsomassa

Pääsin minäkin viimein käymään Ikealla kurkkimassa miltä joulu siellä tänä vuonna näyttää. Ja olihan siellä kaikenlaista ihanaa ja jouluista tuotetta saatavilla, kuten arvata saattoikin. En tiedä miksi minusta vain jotenkin siitä huolimatta tuntui siltä, kuin jouluosasto olisi ollut aikaisempia jouluja vaatimattomampi. (Kävin Espoon Ikeassa.) Vai onko minusta itsestäni tullut aikaisempia jouluja vaativampi.. ;) Vai johtuiko se Ikean joulun tämän vuoden väreistä tai esillepanosta.. Vai ehkä sitten jouluosasto olikin vielä vähän keskeneräinen?!

Harmikseni myös juuri ne lahjapaperit, joita lähdin metsästämään olivat näkymättömissä tai sitten täysin loppuneet jo. Hassua sinänsä kun vasta lokakuuta elellään, mutta toisaalta niinhän se on että parhaat viedään ensiksi.. En kuitenkaan tyhjin käsin kotiin tullut, eli kyllä aina jotakin onnistuu löytämään vaikkei sitä mitä tuli hakemaan ollutkaan ;)
Ikean joulua!
Tuossa keskimmäisessä kuvassa näkyy muutamia niitä lahjapapereita ("ruskeapaperi pohjaisia")
joita olisin halunnut ostaa..

Nämä kattaukseen/keittiöön sopivat joulutuotteet olivat tosi kauniita
 
Tässä vielä omat jouluiset ostokseni..

lauantai 18. lokakuuta 2014

Valokarnevaaleilla

Eilen vietimme ihanan tunnelmallisen ja kieltämättä myös vauhdikkaan illan Linnanmäen valokarnevaaleilla. Meitä suosi upean kirpeä syyssää. Kirkas tähtitaivas yläpuolellamme  ja tuhannet valot tuikkimassa Linnanmäen syysillassa. Lämmintä vaatetta oli reilusti päällä, iloista oloa maustettuna seikkailumielellä sydämen täytteenä. Ihastuneita huokauksia vain kuului tunnelmallisten valojen tuikkiessa ympärillämme.
 
Ihan alkoi tehdä mieli jo ripustella jouluvaloja täälä kotonakin sinne ja tänne kaiken tuon tunnelmaa tihkuneen illan jälkeen, mutta ehkä vielä vähän maltan odottaa..
Illan tunnelmia..
 

torstai 16. lokakuuta 2014

Lumihiutaleita

Tänä aamuna näimme ensimmäiset lumihiutaleet, ensimmäisen ihan pienen lumisateen. Olimme aamupuuhissa kun sivusilmällä huomasin, että nyt tippuu jotain valkoista taivaalta. Nopeasti uusi kunnon katse ikkunaan ja toden totta, luntahan siellä satoi!

Lapsien kanssa ihastelimme lumihiutaleiden taianomaista leijuntaa ilmassa. Ei lumisadetta kauaa kestänyt ja maahan ei mitään jäänyt, mutta lunta se oli. Ei räntää, ei vettä vaan herkän kauniita valkoisia lumihiutaleita tanssimassa ilmassa.
Talventörröttäjät ovat saaneet lumihunnun.
(Kuva viime vuodelta.)

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Laskurissa päivät vähenee..

Alle seitsemänkymmentä päivää enää jouluaattoon.. Toisinsanoen 69 ja risat. Eri laskurit laskee vähän eritavalla. Toisissa lasketaan päiviä jouluaattoon, toisissa joulupäivään. Ja sitten nuo tuntiasetukset vaikuttavat myös.. MUTTA oli kuinka oli, niin jokatapaukseesa vauhdilla olemme menossa kohti joulunaikaa <3

Tänään puhaltelee täälä etelässäkin kylmä koillistuuli. Pakkastakin on luvassa loppuviikolla ainakin yöajaksi. Syksy on ottanut vahvan otteen luonnosta. Ihan vilu iski luihin kun lasten kanssa aamulla ulkoilimme. Täytyy alkaa kaivamaan paksumpaa vaatetta esiin ulos lähdettäessä. Lehdet putoaa vauhdilla puista ja maisema on jo paljon alastomampi kuin vaikka viikko takaperin. Myös pilvisenä päivänä hämärää alkaa tuntua riittävän aamusta iltaan..
Vaahteranlehdet valaisevat vielä hetken kirkkailla väreillään
pimentyviä syyspäiviä..

maanantai 13. lokakuuta 2014

Glögimukeja

Elsa Beskowin satujen kuvitukseen pohjautuvat glögimukit
Meillä luettiin lapsuudenkodissani Elsa Beskowin aivan ihanaa joulusatukirjaa "Petterin ja Lotan joulu". Myös muita Elsan kirjoja lueskelimme ahkerasti. Iloinen yllätys olikin kun Hemtexiltä löytyi Elsa Beskowin kuvituksella varustettuja tekstiilejä, mukeja, joulupalloja, servettejä yms. Taisi niitä jo viime vuonnakin/joulun alla olla myynnissä. Näin ainakin muistelisin, että noita glögimukeja kovasti jo silloin olisin katsellut..

Nyt sitten kun kävin viikonloppuna Hemtexillä hullaannuin aivan totaalisesti noihin kahteen kuvassa olevaan glögimukiin. Varsinkin tuo joulupukki on aivan huikean ihastuttava! Mukeilla on kuitenkin senverran hintaa, että kassalle saakka en niitä vielä vienyt. Ehkä kohta kuitenkin, sillä mitä enemmän niitä katselen sitä korkeammalle kuume nousee.. ;)

Jos haluat tutustua tarkemmin Ella Beskowin saduista kuvituksensa saaneisiin tuotteisiin, voit kurkata niitä täältä: Elsa Beskow/Hemtex

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Marenkiherkkuja

Suussasulavia marenkeja :)
Tänään alkoi makeahammasta kolottaa siihen malliin, että päätimme tehdä marenkeja meille sunnuntaiherkuksi. Kokeilimme ripotella marenkejen päälle tuttifrutti -karkkirouhetta ja saimmekin sillä niihin kivaa ilmettä ja pikkaisen myös "blingblingiä" ;)

Tuli siinä leipoessa sitten mieleeni, että marengit olisivat suloinen pikkuvieminen joulun aikaan vaikkapa kyläilemään mennessä. Tarvittaisiin vain jokin rasia tai lasipurkki ja marengit sitten sinne sisään. Rasiaa/lasipurkkia voisi sitten tuunailla mielensä mukaan jouluisella nauhalla, rusetilla tms. Näyttävä ja suht´edullinenkin lahja syntyisi loppupeleissä näin melko vaivattomasti. Ja lahjan saaja varmasti ilahtuisi!

Marenki ohjeita löytyy monenlaisia. Me teimme itse tänään tällä tapaa:
2kpl kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
0,5 tl etikkaa
Päälle tuttifrutti -rouhetta
(voi käyttää myös vaikka mantelirouhetta, turkinpippurirouhetta tms. - tai sitten ei mitään!)
- Tarkista ensiksi, että vatkauskulho ja sähkövatkaimen terät ovat kuivia ja puhtaita.
- Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
(vaahto on hyvää kun se pysyy paikoillaan kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin)
- Lisää sokeri pikkuhiljaa samalla kokoajan vatkaten.
- Lisää loppuvaiheessa etikka jatkaen kokoajan vatkaamista.
- Marenkimassa on valmista kun se on kiiltävää ja kuohkeaa.
- Lusikoi marenki samankokoisiksi palleroiksi leivinpaperin päälle.
(tällä reseptillä tuli meille noin 25 marenkipalleroa).
- Ripottele halutessasi haluamasi rouhe marenkipalleroiden päälle.
- Laita marengit 100 asteiseen uuniin ja anna olla siellä ainakin tunnin verran.
(Itse laitoin uunin tunnin jälkeen pois päältä ja annoin marenkien muhia
vielä tovin uunin jälkilämmössä)
Nauti! :)


perjantai 10. lokakuuta 2014

Voi ihanuus!

Törmäsin - tai no paremminkin kiinnitin katseeni - aivan ihastuttavaan kyntteliköön marketissa. Se vei minut ajatuksissani lapsuuteni jouluihin.. Nuo tonttuhahmot ja se tietynlainen retrohenkisyys tuossa kynttelikössä saivat minut hetkeksi vaipumaan muistoihin. Tuntemaan itseni siksi pieneksi tytöksi, joka jännityksestä paukkailevin sydämin odottaa joulua.. En tiedä olenko tuota kynttelikköä hankkimassa itselleni, mutta oli vain ihana kokea se menneiden joulujen muistojen henkäys hetken verran tuossa hetkessä, kun kynttelikköä ihastelin/fiilistelin.

Tässä alapuolella kännykän kameralla nopeasti napatut kuvat kynttelikön pakkauksen kuvasta sekä kyntteliköstä marketin hyllyllä.




keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ne joulukalenterit!

Vaikka jouluihmiseksi tunnustaudunkin, niin on vähintään yksi asia jouluun liittyen jonka toivoisin olevan toisin. Tarkoitan markettien joulukalentereita. Ja ei mitä tahansa joulukalentereita vaan niitä isoja ja kalliita, jotka ilmestyvät liioittelematta jo syys-lokakuun vaihteessa parhaalle paraatipaikalle pääkäytävän viereen lähelle leluosastoa.

Huh! Siitä sitten seuraavat pari kuukautta mennään lasten kanssa ohi ja lasten suusta kuuluu: "Saanko, saanko. Jooko äiti. Tää on niin hieno!" Kalentereita sitten tuijotellaan ja hypistellään ja anelevasti katsotaan äitiin, että ostaisit nyt! Ovelaa toimintaa kauppiaalta tuo kalentereiden sijoittelu  ja vähemmän mukavaa vanhemmalle.. Jos johonkin syrjempään ne kalenterit siellä kaupassa, niin tämä äiti kiittäisi!
Tässä niitä nyt on...!

tiistai 7. lokakuuta 2014

Rakkaat joulumukit

Minulla on kolme erityisen rakasta joulumukia. Otan ne aina esiin tiettyyn aikaan syksystä. Vaalin niitä kuin kalleinta aarrettani, mutta haluan silti myös käyttää niitä enkä lukita vitriiniin. Pieni pelko minulla aina on, että mukeille kävisi jotain, mutta sen riskin otan sillä nämä mukit ovat tärkeässä roolissa joulufiiliksen aikaansaamisessa.
Kaikkein rakkain! (Arabian Piparkakku joulumuki)
Toiseksi rakkaimmat! (Arabian Bysantti joulumukit)

maanantai 6. lokakuuta 2014

Sypressejä

Tänään kävin hakemassa kaupasta pari pikkusypressiä. Sypressit aion istuttaa ulos ruukkuihin Callunoiden kavereiksi. Kokeilin kuitenkin huvin vuoksi miltä sypressit näyttäisivät sisätiloissa ja todellakin, niistä saisi mukavannäköisen katseenvangitsijan jouluksi.

Jotkut pienet valot tai pari koristetta oksille niin se olisi siinä. En ole aiemmin sypressejä sisätiloissa pitänyt, mutta nyt tänä vuonna, joulukuussa taidan käydä ostamassa pienen sypressin eteisen lipaston päälle ja koristaa sen jouluasuun.

Sypressit eteisen lipaston päällä


sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Piparkakkumuoteille uusi koti

Tänään siivotessani yhtä keittiön kaapeista kiinnitin huomioni piparkakkumuottejeni säilytysrasiaan. Kauniimminkin voisin piparkakkumuottejani säilyttää, joten pienen mietinnän ja etsinnän jälkeen muotit pääsivät muuttamaan uuteen ja jouluisaan kotiin. Ja piparkakkumuotit kiittää! ;)

 
Piparkakkumuottejen säilytysrasiat ennen ja nyt!
 

perjantai 3. lokakuuta 2014

Iltalenkillä koettua

Tänään tehdessäni iltalenkin törmäsin todella kauniiseen, taianomaiseen näkyyn. Hämärä oli jo laskeutunut kun yhtäkkiä mutkan takaa ilmestyi eteeni kaksi peuraa. Ne seisoivat keskellä tietä, sivuttain minuun nähden. Ne seisoivat peräkanaa, samanlaisessa asennossa molemmat tuijottaen suoraan minuun.

Pysähdyin hätkähtäen, hetken verran jopa säikähtäen ihailemaan niitä. Kauempana olevat katuvalot heijastuivat peurojen takaa korostaen niiden ääriviivoja. Aloin kaivaa kännykkää esiin ja ajattelin, että minun on saatava tämä näky tallennettua. Kun nostin pääni oli peurat kadonneet tieltä puiden suojiin ja hetki oli ohi.

Näin lähelle en ole koskaan luonnossa peuroja päässyt. Hetki oli todella hieno, taianomainen. Syy miksi kirjoitan tästä joulublogiini löytyy siitä, että tuossa taianomaisessa hetkessä oli myös ripaus jouluntuntua mukana sillä peurat ovat jollakinlailla kovin jouluisia eläimiä..
Viime joulun alla ikkunaostoksilla bongattu
taianomainen peura..



Joulukortti pohdintaa..

Tämän suloisen nallekortin sain jokunen joulu sitten.
Tulee ihan oma perheeni mieleen tuosta kortin ihanasta touhu ja tohina tunnelmasta :)
Joka vuosi pohdin samaa asiaa: tekisinkö joulukortit itse vai ostaisinko ne? On jouluja kun olen kortit itse tehnyt ja on jouluja, kun olen kortit käynyt valmiina ostamassa. Viime vuosina on ollut myös jouluja kun tavallaan teen kortit itse mutta tavallaan joku toinen ne kuitenkin valmiiksi minulle tekee. Eli käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että ollaan itse napattu valokuva (lapsista) ja sitten siitä esim. Ifolorilla teetetty joulukortit. Joulutervehdyksen lähettäminen esim. tekstiviestillä, sähköpostilla tai muualla somessa on myös ihan mukava juttu. Ja sitäkin on tullut harrastettua tuon perinteisemmän korttitouhun ohessa.

En vielä tiedä mikä on tilanne tänä vuonna joulukorttien suhteen. Aina ensin mietin tuota "alusta loppuun itsetehtyä" -kortti vaihtoehtoa. Siinä tapauksessa homma pitäisi kyllä aloittaa pikkuhiljaa jo nyt.  Lopulta olen sitten kuitenkin kiireellä joulukorttiostoksilla päivää ennen viimeistä joulukorttien postituspäivää.. No, mutta katsotaan miten tänä vuonna käy.. ;)

Jokatapauksessa kortti kun kortti, niin se on aina ihana saada ja myös ihana lähettää!

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Sinisiä tunnelmia

Tänä iltana olen tunnelmoinut sinisen lyhdyn valossa.
Olen kauan jo haalinut ympärilleni sinistä väriä. Minulla on sininen kausi menossa. Sinistä väriä löytyy ehkä eniten vaatteistani ja asusteistani mutta myös pieninä tehosteina kodistamme. Tänään annoin myös tälle blogilleni uuden, sinisemmän ilmeen. Saa nähdä tuleeko joulustammakin tänä vuonna aikaisempia jouluja sinisempi.