tiistai 3. joulukuuta 2013

Taatelikakku

Leivoin taatelikakun.
Taatelikakku, tuo perinteinen joulukakku, jota en kuitenkaan itse ole koskaan aiemmin leiponut. Jostain syystä en edes kovin usein maistellut. Mikä menetys! Leivottuaani sen ymmärsin..
No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Taatelikakku onnistui mitä parhaiten ja kaikki sitä maistelleet olivat hyvin tyytyväisiä tuotokseen. Ja voi sitä ihanaa tuoksua, joka leijaili keittiössä taatelikakun kypsyessä uunissa..
Tulen ehdottomasti leipomaan taatelikakkua vielä uudemmankin kerran. Itseasiassa uskon (tai paremminkin tiedän!), että taatelikakusta tulee perheemme uusi joulunajan kahvipöydän herkku.
Ihana uusi leipomisperinne on juuri saanut alkunsa! 
Taatelikakku ja vähän sokerikuorrutetta ;)

Taatelikakku reseptejä on monia.
Itse hyväksi ja makoisaksi havaitsin tämän:
Taatelikakku
1½-2 l kakkuvuokaan

dl vettä
1 pkt taateleita (n. 300 g)
200 g voita
2
munaa
2-3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n.4½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
Leivitykseen:


voisulaa tai margariinia


korppujauhoja
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. 
Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita.
(Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.)
Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.

Anna jäähtyä.
Ja eikun nauttimaan :) 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)