perjantai 20. marraskuuta 2015

Maukkaat viipalepikkuleivät

Viipalepikkuleivät ovat nopeita ja helppoja leivottavia. Vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta ne maistuvat täyteläisen maukkailta. Tämän lisäksi ne ovat myös rapeita rouskutella. Näitä pikkuleipiä ei vain voi olla ottamatta vielä yhtä lisää ja lisää ja....! Viipalepikkuleivät soveltuvat myös mitä mainioimmin joulukahvien kavereiksi. Samoin ovat mukavia makupaloja vietäväksi vaikkapa tuliaisiksi kyläilemään mennessä.
Nämä pikkuleivät eivät kauan ehdi rasiassa makoilla ;)
Viipalepikkuleivät

200g voita
2 1/4dl sokeria
1 keltuainen
2rkl siirappia
5dl vehnäjauhoja
3tl vanilliinisokeria
2tl ruokasoodaa

Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi seokseksi. Pyöritä lopuksi taikina palloksi. (Voit halutessasi antaa taikinan levähtää 30 minuuttia jääkaapissa ennen leipomista.) Jaa taikina osiin ja leivo siitä noin 2-3cm paksuja tankoja, uunipellin pitkän sivun pituisia. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskehtavan sävyn. Leikkaa pikkuleivät heti uunista ottamisen jälkeen vinoiksi paloiksi.
Rivissä ja järjestyksessä uunipellillä
Vinkki! Puolestakin taikinamäärästä saat jo runsaasti pikkuleipiä (tietysti määrään vaikuttaa sekin kuinka leveästi tai ohuesti viipaloit keksit!) Itse leivoin tälläkertaa puolitetun määrän ja saimme silti 56 kpl (kyllä.. laskin.. :D ) pikkuleipiä!
Herkkua!

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)