lauantai 5. marraskuuta 2016

Marraskuu toi talviset päivät

Marraskuu toi tullessaan talven. Yhdessä hetkessä syksyinen maisema vaihtui talvenvalkoiseen. Etelä-Suomikin sai viimein ensilumensa, jopa useamman sentin verran. Mittari painui selkeästi pakkasen puolelle ja lumihiutaleiden tanssi on lumonnut jo useaan kertaan katselijansa.
Kuurankukkasia ikkunassa, pakkasaamuna.
Jouluinen tunne pamppailee iloisena ja innostuneena sydämessä. Viime vuonna minun oli vaikea löytää joulufiilistä, mutta tänä vuonna se on saapunut luokseni etsimättäkin. Miten onnellinen olenkaan asiasta!
Lumen alle jäänyt niittypelto.
Pieniä jouluisia asioita tuntuu putkahtelevan esiin sieltä täältä. Miten mukavaa olikaan aamulla seurata punatulkkulauman ateriointia puutarhamme puskissa. Miten voikaan tuo pikkuinen lintu olla niin jouluntuntua tulvillaan!?
Punatulkut kuin joulukoristeet sypressin juurella.
Pikkuhiljaa alkaa tehdä mieli ripotella jouluvaloja loistamaan ja lumoamaan valollaan sinne ja tänne. Vielä olen kuitenkin malttanut mieleni ja vain parit kirkkaat, pattereilla toimivat valonauhat ovat päässeet koristamaan sisätiloissa lyhdynsisustaa ja lasikulhoa.
 
Tuo ylläolevassa kuvassa oleva sypressi suorastaan huutaa jo valoja ympärilleen ja taidanpa ne huomenissa sinne kiepauttaakin.. Kynttilöitä kuluu nyt myös vauhdilla. Jokapäivä sytyttelen tuikkukuppeihin kynttilöitä luomaan tunnelmaa.
Tuikkuja ja tunnelmaa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)