torstai 29. lokakuuta 2015

Puutarhan jouluinen vierailija

Puutarhan komea vieras!
Tänään aamupalaa syödessämme ihastelimme lasten kanssa punatulkkuja, jotka täplittivät syreeniaitaamme siellä täällä. Tuli kovin jouluinen olo niiden puuhia seuratessa. Ja ihmekös tuo onkaan, sillä onhan uroslintu kaikessa punaisuudessaan ja pulleine masuineen kuin luotu joulun linnuksi. Ei siis liene myöskään ihme se, että punatulkku on yksi suosituimmista aiheista lintuteemaisissa joulukorteissa, koristeissa, yms. Jouluun punatulkut ovat liittyneet myös siksi, että ne juuri alkutalvesta saapuvat pihoille ruokatarjoilun toivossa. Punatulkulle on luotu myös monta lempinimeä kansan suussa. Itse asiassa niitä löytyy peräti kuutisenkymmentä erilaista! Mielestäni suloisin näistä on "Talven Ruusu".

Punatulkkuja lapsuudenkotini joulukuusessa sekä ikkunakoristeena

4 kommenttia:

 1. Onpas aidon näköinen kuusessa istuskelija! Meidän pihassa niitä harvoin näkee. Taitavat viihtyä paremmin metsäisillä alueilla. Ihana tuo latinalainen nimi tunnisteissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä meidän lähettyviltä löytyy metsää eli on tosiaan hyvin todennäköistä, että punatulkkujen läsnäolo johtuu siitä. Muitakin lintulajeja näkee paljon ja niiden puuhia aina mielellämme seurailemme.

   Punatulkun latinankielinen nimi on minustakin suloinen! :)

   Poista
 2. Hienon kuvan olet napannut punatulkusta! Meidänkin puutarhassamme noita koreita vieraita välillä pyrähtelee. Ja joulukuusestamme niitä löytyy myös :) Ihana tuo Talven Ruusu -nimi! En olekaan sitä aiemmin kuullut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)