sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Jouluntuntua

Tänä viikonloppuna on jouluinen tunne hiljalleen ja pitkästä aikaa taas alkanut kutkutella mielessäni. Jouluun valmistautuminen ja joulusta fiilistely on tänä syksynä itselläni jäänyt erinäisistä syistä johtuen vähän taka-alalle. Ajatus joulusta on läikähdellyt aina silloin tällöin mielessä, mutta sellainen suurempi palo tai roihu ei oikein ole lähtenyt käyntiin tänä syksynä.

Eilisen päivän kuljeskelin ihan yksikseni kaupungilla. Tein jouluostoksia, fiilistelin kauppojen ja katujen jouluisia somistuksia ja koristeita, Tiernapoikien esitystä kadun varrella, jouluisia markkinakojuja.. Piipahdin välillä kahvilaan tankkaustauolle. Kiirettä ja vilinää riitti ympärillä, mutta itse koin oloni jotenkin rauhallisen rentoutuneeksi siinä kaiken kaupungin menon keskellä. Nautin vain hetkestä, omasta rauhastani. Minulla oli lista valmiina mukanani mitä ja mistä lahjoja hankkisin. Pari yllärilöytöäkin tuli tehtyä.. Kaiken kaikkiaan voin todeta, että päivä oli mitä mainioin, jouluisin ja toi minulle itselleni suloisen rennon joulufiiliksen.
Joulukatu täynnä menoa ja melskettä..
Tänään leivottiin lasten kanssa piparkakkuja. Vasta ensimmäistä kertaa tänä vuonna.. ajatella. Koristelimmekin jo osaa piparkakuista vanhimmaisen kanssa. Kohta pyöräytän tämän vuoden ensimmäiset joulutortut ja sitten juodaan kahvit niiden ja piparkakkujen kera.
Taikinasta pellille, uunista jäähtymään ja lopulta kuorrutukset pintaan :)
Jotakin upeaa on myös tapahtumassa ulkona. Sataa lunta!! Voi tuota ihmeellistä näkyä. Tässä kirjoitellessani on nurmikko, katot ja puut saaneet päälleen valkean lumipeitteen ja lisää lunta sataa kokoajan suurina hiutaleina taivaalta. Miten kaunista ja lumoavaa!

Hetkessä musta maa verhoutui valkeaan huntuun
Joulu tulee! Reilu kymmenen päivää enää. Miten iloinen olenkaan, että tämä joulufiiliskin saapui viimein luokseni.. Haluan toivottaa myös sinulle mitä ihaninta ja kauneinta joulunodotuksen aikaa!  ♥

2 kommenttia:

 1. Kiitos, samoin sinulle tunnelmallista joulunodotusta! Pipareita tehtiin meilläkin, ja paketoin kaikki tähän mennessä hankitut lahjat. Välillä oikein kunnollinen joulufiilis jo pilkahtelee minullakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Joululainen!
   Tuo onkin ihana asia, että saa ajoissa lahjat paketoitua. Itsellänikin on se asia nyt hyvällä mallilla, mutta muistan niitäkin jouluja kun aattona olen vielä kiireellä kietonut lahjapapereita viimeisten joululahjojen päälle.. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)