perjantai 12. joulukuuta 2014

Piparkakkutalo

Kirjavainen piparkakkutalomme tähtisateessa
Kokosimme piparkakkutalon. Ja nimenomaan kokosimme valmiista palasista emmekä leiponeet itse taikinasta sillä päätin valita tänä vuonna helpomman tien. Ostimme siis Ikealta valmiit piparkakkutalon elementit. Koristelu sujui yhteistyössä vanhimman lapsen kanssa. Minä tein kattoruudukon, hän laittoi karkit ja teki muut krumeluurit taloon. Lopputulos oli värikäs :) Parasta ei ole vain piparkakkutalon ulkonäkö ;) vaan se, että piparkakkutalo tuoksuu ihan joululta!
Piparkakkutalon piparkakkuelementit
Kokeilin kiinnittää piparkakkutalon osat toisiinsa kananmuna-tomusokeri-etikkaseoksella. Vaati vähän kärsivällisyyttä, että jaksoi painaa osasia toisiaan vasten tarpeeksi kauan kiinnittymisen aikaansaamiseksi. Mutta ihan tukeva talosta loppupeleissä tuli ja se oli pystyssä vielä yönkin jälkeen..

Ohje kananmuna-tomusokeri-etikka seokseen:
1 kanamuna
250g tomusokeria
5ml etikkaa (ilmeisesti sitruunamehu ajaa myös saman asian)

Sekoita kaikki aineet keskenään sileäksi tahnaksi.
Anna seoksen hetki "levähtää" ennekuin käytät sen kiinnittämiseen.
Voit käyttää pursotuspussia tahnan levitykseen.
Ps. Tuosta ohjeen määrästä tuli tosi iso satsi seosta..
Paljon vähempikin olisi riittänyt pelkkään kiinnitykseen.

6 kommenttia:

 1. Kaunis talo ja onpa kätevän oloiset nuo Ikean talopalat. Itsekin katselin alkuviikosta Ikeassa noita piparitaloja ja mietin, että millaisia mahtavat olla käytännössä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Suosittelen lämpimästi tätä talomallia :) Hyvin sopivat palaset toisiinsa ja tuoksuu ihanan piparkakkumaiselta (ei liikaa eikä liian vähän).
   Itsekin jo viime vuonna mietin tätä Ikean piparkakkutalo vaihtoehtoa, mutta jätin sitten kuitenkin.. Tänä vuonna nappasin sitten Ikealta tämän talopaketin mukaan kun hintakaan ei ollut paha ja kiva mökkihän siitä loppupeleissä sitten tulikin!

   Poista
 2. Kaunis ja herkullisen näköinen talo! Meilläkin on taloelementit kasausta odottamassa. Ostin kokeeksi Annas Original Pepparkakshus -piparkakkutalopaketin. Saas nähdä, saanko sen pystytettyä kunnialla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piparkakkuelementtitalot rokkaavat! :D
   Eiköhän pystytys suju hyvin! Meidän talo on edelleen pystyssä eikä näy vielä edes pikkutonttujen hampaanjälkiä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)