tiistai 30. syyskuuta 2014

Hyvästit syyskuulle

Tänään on syyskuun viimeinen päivä. 84 päivää jäljellä enää jouluun. Niin se vaan lähenee, vaikka hetki sitten vielä niin kovin kaukaiselta tuntuikin!

Syyskuu hyvästellään kauniissa säässä. Yöpakkastakin luvassa ensi yöksi eli huomenna aamulla voi olla kauniita kuuramaisemia tiedossa. Täälä etelässäkin ruska alkaa pikkuhiljaa olla kauneimmillaan. Nyt on ollut mahtavat ulkoilusäät ja tänään olemmekin ulkoilleet moneen otteeseen. Kamerakin oli kovassa käytössä - pakko oli saada ikuistettua tuota luonnon ihanaa värileiskuntaa.

Sääasioita miettiessä vähän jo jännittää se, miten sitten jouluna on näiden sääasioiden laita. Kun ei vaan olisi sellaista vesisade/rapakeliä kun viime vuonna.. Mutta nyt näihin ruskakuviin ja tunnelmiin, hyvästit syyskuulle. Joulu on taas askeleen lähempänä :)

Lehtien värileikkiä

maanantai 29. syyskuuta 2014

Ensimmäinen lahja ostettuna!

Vuoden ensimmäinen lahjahankinta!
Tänä vuonna olin nopea pukin pikku apuri (omalla mittapuullani) ja ostin ensimmäisen joululahjan jo nyt! Pakettiinkin sen sain pyöräytettyä. Olipa ihana rapistella lahjapaperia ja kihartaa lahjanauhaa. Pieni tiptap -fiilis iski kieltämättä päälle. Lahjan sisältöä tai saajaa en tässä paljasta. Sen saa selville vasta sitten aattona joku onnellinen! ;)

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Joulusiivousta syyskuussa?!

 Someecards
Niinpä.. Tuollainen toive minulla olisi joulupukille ;) Tänä viikonloppuna olen siivoskellut ja järjestellyt laatikoita ja kaappeja. Pessyt ja pakannut säilöön kesävaatteita ja -kenkiä. Pessyt ikkunat ja muutaman pikkumaton. Imuroinut, pessyt lattiat ja pyyhkinyt pölyt. Siivonnut vessan ja kylpyhuoneen perusteellisesti. Huh, huh.. hommaa riitti ja kun yhden paikan puhtaaksi sai niin toinen jo odotti siivousta. Puhumattakaan uudesta sotkusta jota syntyy kokoajan niin lasten kun miehen toimesta..
- Minähän itse en sotke ;)

Eikä ne siivoustyöt siihen jääneet. Tuota listaa siivottavista kohteista voisi jatkaa vielä pitkästi. Jotakin kuitenkin on nyt tehtynä, pois päiväjärjestyksestä hetkeksi. Yritän pikkuhiljaa, pala kerrallaan siivoilla ettei edessä olisi sitten jokin ylitsepääsemättömän massiivinen suursiivous juuri ennen joulua. Ajatus olisi, että tarvitsisi tehdä vain hieman tavanomaista viikkosiivousta perusteellisemman siivouksen sitten ennen h-hetkeä. Nähtäväksi jää..

torstai 25. syyskuuta 2014

Lahjaksi saadut värikkäät patterivalot

Teknotunnelmaa!
Siskoni osti minulle värikkäät paristoilla toimivat jouluvalot viime joulun jälkeen alesta. Alestahan noita parhaita löytöjä tekeekin, jos vaan jaksaa enää joulun jälkeen innostua joulusälää etsimään. Usein kun käy niin että se jouluinto pikkuhiljaa alkaa rauhoittua ja laantua itse h-hetken mentyä ohi ja pitkän syksyllä alkaneen valmistautumisen saavutettua huipennuksensa.


Valot vielä paketissa
No, siskoni kun tiesi tämän minun ihastukseni noihin käteviin patterivaloihin niin hän tosiaan minulle vielä yhdet valot osti tammikuussa tulevia jouluja silmällä pitäen. Minulla ei ole ollutkaan värikkäitä jouluvaloja sitten nuoruuden "villien aikojen", mutta jollakin lailla niidenkin vuosien jälkeen olen kuitenkin värivaloja aina katsellut sillä silmällä..

Punaiset patterivalothan minä itse ostin viime joulun alla ja ne tuottivatkin päänvaivaa, kun en aluksi löytänyt niille mitään sopivaa paikkaa. Sellaista missä ne eivät olisi näyttäneet jotenkin liian ronskeilta tai jopa rivoilta..

No, mutta nyt minulla on tosiaan sitten kunnon värivalot ja aion niitä myös käyttää. Tänään sain aikaiseksi avata valopaketin ja kokeilla paristoilla millaiset ne valot käytössä sitten olisivat. Ehkä pientä tekno fiilistä tuli aluksi, mutta vaihdoin sen fiiliksen nopeasti ajatukseen revontulista loimuamassa pakkasyössä.

Valojen lopullista sijoituspaikkaa en vielä tiedä ja en niitä nyt vielä pariin kuukauteen ole käyttöön ottamassakaan (tai no, ehkä reilun kuukauden päästä..) Huvin vuoksi kokeilin kuitenkin kylppärin peilikaapin päälle pienen läpinäkyvän kulhon sisälle niitä ja siellä ne näyttivät ihan hienoilta. Jos aloittaisi tämän värivaloilla leikkimisen sillälailla rauhallisesti ja ovelasta paikasta, etteivät nuo valot kokoajan silmissä värileikittelisi. Vessareissulla olisi sitten semmoista kunnon revontuli fiilistä. No, mutta nähtäväksi jää.. Palaan raportoimaan asiasta joskus sitten marraskuussa kun se tosissaan on ajankohtaista :)
Perheemme pienimmäinen innostui valoista todenteolla


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12926309/?claim=z7hmxquzqa8">Follow my blog with Bloglovin</a>

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Herra Huurre ja Muumit

Tänä aamuna avatessani verhot kimalteli naapuruston talojen katot huurteessa. Aurinko sen nopeasti sitten haihdutti pois, mutta hetkisen taas läikähti jouluinen fiilis sydämessä. Lunta on tuprutellut paikka paikoin Itä- ja Pohjois-Suomessa, mutta täälä etelässä tuo huurre nousee jo otsikoksi asti ;) Kylmä pohjolan tuuli tääläkin puhaltaa, mutta jos vettä on tullakseen niin se tulee vielä vesipisaroina taivaalta alas. Eipä kai nyt mikään kiire edes ole lumen tulolle, kunhan jouluihmisenä siitä hössötän.. :D

Aamulla tuli jotakin muutakin jouluista. Nimittäin Muumilaakson tarinoista jouluinen jakso: "Joulu on ovella". Lapset sitä katselivat ja jäin lopulta itsekin katsomaan, oli jotenkin niin ihanan tunnelmallista! Jos haluat nädä jakson, voit katsoa sen täältä .
Joulutunnelmia Muumilaaksosta


tiistai 23. syyskuuta 2014

Syyspäiväntasaus

Jokohan tontut ovat liikkeellä..
Tänään on syyspäiväntasaus. Se tarkoittaa sitä, että aurinko siirtyy pohjoiselta eteläiselle pallonpuoliskolle ja yö ja päivä ovat yhtä pitkiä (12 tuntia) kaikkialla maapallolla. Tästä päivästä eteenpäin mentäessä yön osuus vuorokaudesta suurenee ja päivän pienenee. Illat pimenee entisestään ja kohta koko päivä on yhtä hämärähyssyä. Nyt onkin viimeistään hyvä aika ottaa kynttilät esiin ja alkaa tunnelmoimaan. Jokohan ne tontutkin lähtisivät liikkeelle ja kotosalla saisi alkaa muistuttelemaan lapsukaisia punalakeista ikkunoiden takana ;)

maanantai 22. syyskuuta 2014

Joulua kataloogista

  Jotexjoulua!

Jokin aika sitten tuli kotiin Jotexin kuvasto, jonka välistä löytyi pieni joululiite täynnä joulualea. Vanhaa jouluvarastoa  pois uusien ihanuuksien tieltä. Tänään sain sitten aikaiseksi surffailureissun Jotexin sivuille, ja kyllä sieltä useita kivoja juttuja bongasinkin, esim. verhorintamalta. Saas nähdä lähdenkö tässä nyt vielä mitään tilailemaan, mutta jos joku muukin kiinnostui kurkkimaan mitä olisi tarjolla niin tässä ja tässä linkkiä. Ja ei siellä ihan sitä vanhaa varastoa vain ole.. Uutta jouluihanuutta on myös jo jonkinverran saatavilla. Tosin ei alehintaan ;)

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Käpykranssi osa 2


Käpysaalis!

Lasten kanssa tuli käytyä käpymetsällä ja hyvä käpysaalishan sieltä löytyi. Oli hauskaa puuhaa tuo metsässä rymyäminen ja sääkin tuntui vielä kohtalaisen mukavalta. Enää onkin sitten vain itse askarteluvaihe edessä..

Tänä viikonloppuna on tosiaan tullut muutenkin siivottua pihaa jo vähän talviteloille. Ja ne Callunatkin sain istuteltua. Nyt sitten voi hyvillä mielin alkaa odotella ensilunta ;) Saas nähdä miten pitkä odotus siitä tulee. Kunhan ei ensi vuoteen menisi ja saataisiin se valkea joulukin tänä vuonna kokea.. Viime vuonna kun jäi vain unelmoinnin tasolle.
 

lauantai 20. syyskuuta 2014

Syksyä ja askeleita lähemmäs joulua


Ei käy enää kiistäminen etteikö syksyä elettäisi. Tänään vielä on ollut ihana, aurinkoinen syyspäivä. Jopa lämmin, vaikka syksyn kylmyys tuntuukin jo auringon säteiden lävitse. Näyttääpä ennusteet jo ensilumen mahdollisuuttakin ensi yön aikana, ainakin pohjoiseen. Tuskin täälä etelämpänä saamme vielä pitkään aikaan siitä nauttia.. Vesisateita kyllä häämöttää horisontissa..

Jonkinlaisena siirtymäriittinä ja kesästä syksyyn siirtymisen kulmakivenä on kesäkukkien hyvästely. Tänään sitä olen tehnyt ja kävin myös ostoksilla. Callunoita tarttui mukaan kiitettävä määrä. Istutuspuuhia siis tiedossa. Jollakinlailla nuo callunatkin miellän tähän joulun odotukseen. Ainakin tietää, että joulu on taas askeleen lähempänä kun callunat otetaan (ostetaan) esiin!

perjantai 19. syyskuuta 2014

Käpykranssi



Tässä viime päivinä on tullut sellainen olo, että haluan askarrella jotakin joulua varten. Tarkemmin sanoen haluan askarrella jotakin kävyistä. Kävyt ovat siis pyörineet mielessäni mun :D

Yksi joulumielen tuoja ja tunnelman luoja on ovikranssi. Ja minä ajattelin, että haluan tehdä ovikranssin nyt sitten niistä kävyistä. Selailin netistä kuvia erilaisista käpykransseista ja löysin jos ja vaikka mitä ihanaa. Jollakin tapaa yksinkertaisen kaunis vetoa minuun ja koska en ole aikoihin ehtinyt askarrella paljonkaan mitään ajattelin ,että paras aloittaa jostakin helpohkosta mallista.

Tähän ihastuin kovasti:
Kuva napattu täältä
Yksinkertainen ja kauniin rosoinen sydänkranssi. Tuossa kuvan puutarhavajan ovessa sattuu olemaan sopivasti pikkusydän kurkkimassa kranssin läpi, mutta ajattelin, että voisin siihen kranssiin itse sitten narulla laittaa jonkun pienen sydämen riippumaan.

Nyt pitäisi sitten lähteä viikonloppuna kävyn metsästykseen. Kotikuusissakin niitä on, mutta haluaisin männynkäpyjä. Eli metsässä rymyämistä tiedossa. Josko nuo säätkin vielä suosivat tänä viikonloppuna. Raportoin sitten myöhäisemmässä vaiheessa, että löytyikö käpyjä ja sainko askarreltua ;)

tiistai 16. syyskuuta 2014

Joulu hiipii hiljalleen esiin

Tänään ostoksilla käydessäni huomasin, että jotain jouluista - muutakin kuin Fazerin winter edition-suklaata ;) - alkaa  hiipiä kauppojen nurkkaan. Ja hetihän minäkin kärppänä olin tutkimassa kun vähän sitä jouluisen oloista oli näkyvillä..

Sisustusvaloja, jouluvaloja kuinka kukin haluaa sen ajatella. Niitä oli hienovaraisesti ilmestynyt hyllyllinen, jos jo vähän toistakin. Ei vielä mitään kovin pröystäilevän kimalteista ja joulua huutavaa, mutta jouluun liittyvää kuitenkin. Ja minua se ilahdutti.

Mielenkiintoiset nuo ensimmäiset valot vasemmalta
Pattereilla toimivat jouluvalot ovat yksi minun suosikki koristelujuttuni (kätevä laittaa mihin vain ilman huolta siitä missä lähin pistorasia on) ja juuri niitä "patterivaloja" olikin jo useampi "lajike" saatavilla.

Pattereilla toimiva "ulkoroihu" tuntui yhtäkkiseltään vähän hassulta. Elävä tuli on tietysti minullekin edelleen se ykkönen tunnelmanluojana ja kaunistuksena. Mutta paloturvallisuuden kannalta ei kuitenkaan mikään paha idea tuollainen patteriroihu ole!
Patterikäyttöinen roihutuli löytyy tuolta alahyllyltä :)

maanantai 15. syyskuuta 2014

Sata päivää jouluun on

Tänään on tasan sata päivää jäljellä jouluun.
Tästä eteenpäin laskurissa pyöriikin enää vain kaksinumeroisia lukuja. Jokapäivä joulu on askeleen lähempänä. Ihanaa!
 
Juhlistaakseni tätä sata-päivää kuuntelin jouluista musiikkia, ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Jaan teidän kanssanne nyt yhden ihanan, svengaavan joululaulun, joka saa minut aina hyvälle mielelle. (Joulu)juhlatuulelle suoraan sanoen ;)
 
 
Suloinen, kutkuttava joulunodotus on käynnistynyt nyt tosissaan.
Tervetuloa blogiini odottamaan suurta juhlaa kanssani! :)

lauantai 13. syyskuuta 2014

Suklaata!

Suklaata!!!
Lähikaupassa käväistessäni huomasin kassojen vieressä Fazerin "joulusuklaata" tai "winter edition" nimellähän se virallisesti kulkee ;) Kyseessä on siis Fazerin tumma suklaalevy joka on saanut lisämakua omenasta, krokantista ja hasselpähkinöistä. Kiusausta en pystynyt vastustamaan eli pitihän se suklaalevy mukaan napata ja kahvin kanssa sitä sitten maisteltiin.

Odotukset olivat suuret, mutta loppujen lopuksi ei tämä suklaa sitten valitettavasti kuitenkaan mitään värisyttävää makunautintoa tarjonnut. Päällimmäisenä -jopa dominoivana - oli omenanmaku ja itse tumma suklaa. Krokantin ja hasselpähkinän maku jäi reilusti ja vaimeasti taustalle. En välttämättä siis osta uudelleen tätä herkkua - mutta tulipahan maistettua. Käärepaperista suklaa saa kyllä ison plussan. Se näyttää tosi kauniilta!
 Karl Fazer winter edition

torstai 4. syyskuuta 2014

Sydämessä läikähti, ihana ajatus joulusta..

Viime viikolla se tapahtui. Aamulla herätessäni tunsin sen. Lieneekö valo kajastanut verhojen raosta jollakin tietyllä taianomaisella tapaa, että sai se minussa tuon tunteen heräämään, muistumaan mieleen. Joulu, joulu! Sydämessä läikähti lämpimästi. Tunne joulusta heräsi.

Postiluukustakin kolahti lasku. Tälläkertaa ihan mieleinen. Kotivinkin joululehtien lasku. Sen viitsii maksaakin :D
Jos lasku ylipäätänsä voi olla mieluinen, niin tässä se on ;)

Tänään löysin itseni selailemasta joulublogeja. Ihana huomata, miten ihmisillä on alkanut hiljalleen sydämissään herätä tuo erityinen tunne joulusta. Pikkuhiljaa oli joulublogeihin ilmestynyt taas uusia kirjoituksiakin.
Nyt illalla sytytin kynttilöitä tuikkukuppeihin. Pitkästä aikaa. Oi tuota ihanaa valoa ja tunnelmaa. Tästä se lähtee.. rauhallisesti, hitaasti, asteittain.. Ihana joulun odotus!