Leivoin taatelikakun.
Taatelikakku, tuo perinteinen joulukakku, jota en kuitenkaan itse ole koskaan aiemmin leiponut. Jostain syystä en edes kovin usein maistellut. Mikä menetys! Leivottuaani sen ymmärsin..
No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Taatelikakku onnistui mitä parhaiten ja kaikki sitä maistelleet olivat hyvin tyytyväisiä tuotokseen. Ja voi sitä ihanaa tuoksua, joka leijaili keittiössä taatelikakun kypsyessä uunissa..
Tulen ehdottomasti leipomaan taatelikakkua vielä uudemmankin kerran. Itseasiassa uskon (tai paremminkin tiedän!), että taatelikakusta tulee perheemme uusi joulunajan kahvipöydän herkku.
Ihana uusi leipomisperinne on juuri saanut alkunsa!
Taatelikakku ja vähän sokerikuorrutetta ;) |
Taatelikakku reseptejä on monia.
Itse hyväksi ja makoisaksi havaitsin tämän:
Itse hyväksi ja makoisaksi havaitsin tämän:
Taatelikakku
1½-2 l kakkuvuokaan
1½ | dl | vettä | ||||
1 | pkt | taateleita (n. 300 g) | ||||
200 | g | voita | ||||
2 | munaa | |||||
2-3 | dl | sokeria | ||||
½ | dl | kermaa tai maitoa | ||||
n.4½ | dl | erikoisvehnäjauhoja | ||||
1 | tl | ruokasoodaa | ||||
1 | tl | leivinjauhetta | ||||
1-2 | tl | vaniljasokeria | ||||
Leivitykseen: | ||||||
voisulaa tai margariinia | ||||||
korppujauhoja |
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa.
Lisää voisula
seokseen ja munat yksitellen ja sekoita.
(Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.)
(Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.)
Lisää taikinaan
sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda,
leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada
taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin
alatasolla 45 min - 1 tunti.
Anna jäähtyä.
Ja eikun nauttimaan :)
Looks delicious!
VastaaPoistaIt sure was good!
VastaaPoista