maanantai 10. marraskuuta 2014

Joulukahvien kaveriksi kakkuherkkua

Löysin aivan ihanan kahden suklaan moussekakun ohjeen. Pyöräytin kakun kokeilumielellä lauantai-illalla meille isänpäiväkakuksi ja voi herkkua sentään, kaikki -lapsia myöten- ihastuivat kakkuun suunnattomasti. Se oli yksinkertaisesti herkullista!
Kaakaojauhetta "vähän" humahti liikaa kakun päälle, mutta se ai haitannut makua :D
Olen monena vuotena etsinyt hyvää kakkureseptiä joulupäivän perinteisille joulukahveille. Monenlaista kakkua on maisteltu ja uusia reseptejäkin kokeiltu ja etsitty ennen joulua. Nyt löytyi sitten se "the kakku", joka tulee komeilemaan tämän vuoden joulukahvipöydässämme! :)

Niin, ja mistä tämän reseptin sitten löysin? No, se löytyi ihanaisesta Tiina Laukkasen ja Katja Ravin kirjasta "Tervetuloa joulu". Kuinkas muutenkaan kun joulukirjasta.. ;)
Ps. Kakkupohjan tein omalla hyväksi havaitulla reseptillä. Se poikkeaa hitusen "Tervetuloa joulu" kirjan kakkupohjan reseptistä..
Maistuisiko pala kakkua?
Kahden suklaan moussekakku
Kakkupohja:
4 Kananmunaa
4dl Sokeria
1½ dl Kiehuvaa vettä
4dl Vehnäjauhoja
2rkl Perunajauhoja
3tl Leivinjauhetta
2rkl Tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kiehuva vesi vaahtoon vähitellen ja kokoajan hyvin sekoittaen.
Siivilöi jauhoseos pienissä erissä joukkoon kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.
(Paistoaika vaihtelee uuneittain eli pidä kakkua silmällä
ja kokeile vaikka hammastikulla tarttuuko taikinaa siihen kiinni.
Jos taikinaa jää tikkuun kakku ei ole vielä kypsä ja jos tikkuun ei jää mitään pohja on valmis!)
Valkosuklaamousse:
2½ dl Vispikermaa
n. 200g Valkoista suklaata
1 Kananmuna
Maitosuklaamousse:
2½ dl Vispikermaa
n. 200g Maitosuklaata
1 Kananmuna
Moussen valmistus:
Sulata suklaat erillisissä kulhoissa esim. vesihauteessa.
Lisää kananmuna sulatettuun valkosuklaaseen voimakkaasti sekoittaen.
Kääntele lopuksi seoksen joukkoon puolet vatkatusta vispikermasta.
Maitosuklaamousse valmistuu omaan kulhoonsa samaan tapaan kuin valkosuklaamousse.
Kun mousset ovat valmiita leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia (Itse leikkasin kolmeen osaan ja keskimmäinen syötiin pois.. Tämä siksi, että kakku ei olisi muutoin mahtunut mousseineen päivineen irtopohjavuokaan takaisin..)
Laita jäähtyneen kakkupohjan toinen osa puhtaan irtopohjavuoan pohjalle.
Kostuta kakkupohja kahvilla.
Levitä kakkupohjan päälle puolet valkosuklaamoussesta ja puolet maitosuklaamoussesta.
(Mousset tulevat päällekkäin.)
Aseta tämän jälkeen toinen kakkupohja moussen päälle.
Kostuta sekin kahvilla.
Lisää loput mousset vuorotellen kakkupohjan päälle.
Suojaa irtopohjavuoka kakkuineen foliolla ja laita pakastimeen.
Pakasta kakkua vähintään kuusi tuntia tai vaikka yön ylitse. (Itse pakastin yön yli.)
Ota kakku pakastimesta pois puolta tuntia ennen tarjoilua. (Huomasin, että kakkua piti ainakin meillä sulatella vähän  tuota pidempään..) 
Koristele kakku esim. kaakaojauheella tai vaikka itse raastetulla valkosuklaalla.
Ja eikun nauttimaan! :)

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se todella oli herkkua! :)
      Lisäksi olin vielä hyvin tyytyväinen siitäkin, että löysin reseptin johon ei tarvinnut laittaa liivatetta.

      Poista
  2. That looks absolutely delicious! *Drooling*
    - Siktak

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you :)
      And it didn´t just look delicious, but it was delicious!:D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)