torstai 13. marraskuuta 2014

Jouluisissa lukupuuhissa

Aina kun vain aika ja tilanne ovat sallineet olen uppoutunut lueskelemaan joulukirjoja. Paljon on vielä ihanaa luettavaa ja katseltavaa jäljellä ja uusia joulukirjoja metsästän aina kirjastossa käydessäni. Myös kauppareissuilla tulee poikettua kirjakaupassa tai markettien kirjapuolella selailemassa jouluisia kirja ihanuuksia. Tähän aikaan vuodesta en vain voi saada niistä tarpeekseni.
 
Tässä pieni kirjakatsaus "muutamiin" minulla tällä hetkellä lukemisen alla oleviin joulukirjoihin :) :
Kaksi joulukirja ihanuutta!

"Tervetuloa joulu" -kirja esittelee kolme tunnelmallista joulukotia. Kirja on pullollaan kaunista kuvitusta. Tätä selaillessa joulufiilis todellakin herää ja ei voi kuin huokailla ihastuksesta kuvia katsellessa. Jokainen rakentaa joulun omannäköisekseen ja on aina yhtä mielenkiintoista päästä kurkistamaan toisten joulukoteihin. Joko livenä tai sitten vaikka näin kirjan kautta.

"Meillä on joulu" -kirja tarjoaa lukuisia ideoita kauniisiin joulukoristeisiin, kattauksiin ja lahjahankintoihin. Kirjasta löytyy myös lukuisia ruoka- ja leivonnaisohjeita. Kuvitus on tunnelmallisen kaunis. Kivasti kirjoitettu joulukirja, joka lukeutuu yksiin joulukirja suosikkeihini.
Kaksi kaunista, nostalgista teosta
"Joulun aikaan" -kirja on painettu jo vuonna 1991. Siitä huolimatta tai juuri sen takia pidän siitä hirveän paljon. Osa kuvista kiidättää ajatukset jonnekin sinne omiin lapsuuden jouluihin tai muuten suloisiin nostalgisiin tunnelmiin. Kirja antaa myös kattavan kuvauksen aikansa jouluista ja niiden perinteistä eri puolilla Suomea niin ennen vanhaan kuin silloin 1990 luvulla, kun kirja on kirjoitettu.
Niin kaunista, kaunista ja nostalgista.
Komea himmeli katossa ja nuo olkikoristeet.. ♥
Tiesitkö muuten mitä leipätorni joulun ruokapöydässä tarkoittaa?
"Vanhan ajan joulu" -kirja on täynnä tunnelmallisia aineksia joulun laittamista varten kera jouluisen historian. Kirjan lopussa on myös vanhojen joululaulujen sanoja. Tämän kirjan kuvitus on jotain aivan lumoavaa.


"Vanhan ajan joulu" -kirja tarjoaa runsaasti kaunista katseltavaa.
Pukki ovella kolkuttaa...
"Joulukirja" -kirja on tulvillaan tunnelmallista kuvitusta, tarinoita, ruokaohjeita, runoja ja lauluja. Joulukirjassa on myös paljon tietoa siitä mistä mikin jouluumme liittyvä tapa on saanut alkunsa. Mielenkiintoista luettavaa hyvin kirjoitettuna. Joulukirja on sellainen mukava joulun perusteos, jonka haluaa olevan kirjahyllyssään.
"Joulukirja" on täynnä ihastuttavaa kuvitusta vanhanajan joulusta
Kurkistus vuosien taa jouluisiin juhlapöytiin
"Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen.." -kirjaan ihastuin kovasti kun kirjastosta sen löysin. Kirja esittelee Turun museoiden joulupöytiä ja siinä sivussa toki myös joulunviettoon liittyviä perinteitä. Kirjassa matkataan aina 1500-luvun Turun linnan  joulupöydästä 1950-luvun Kuralan kylämäen Iso-kohmon tilan joulun valmisteluun saakka. Erittäin kiehtovaa luettavaa ja menneiden aikojen joulujen historiaa. Kirjassa on myös hieno, kiinnostava ja tunnelmallinen kuvitus kunkin ajanjakson joulupöydistä. Kyllä vaan on osattu ennen muinoinkin tunnelmoida ja juhlia :)
Nämä kirjat ovat täynnä joulu tietoa, kertomuksia, ohjeita..
"Joulu" -kirja lupaa auttaa lukijaansa selviämään joulusta ilman hermoromahdusta. Vinkkejä ja niksejä joulunlaittoon sekä sen lisäksi liki sata reseptiä jouluherkkujen valmistamiseen. Tätä kirjaa oli ilo selailla. Kivasti toteutettu, paljon ohjeita ja vinkkejä sekä edeltäjiensä tavoin kauniisti myös tämä joulukirja oli kuvitettu.

"Joulu joutui" -kirja on täynnä kertomuksia, kuvia ja historiallista tietoa joulunvietosta noin 150 vuoden ajalta. Historiaa henkivä kirja, jossa paljon hyvin mielenkiintoista luettavaa. Pidän itse kovasti näistä vanhanajan joulun kuvauksista ja ihmisten omakohtaisista joulumuistoista.

"Joulupilke" -kirja toi mieleeni ala-asteen joulujuhlat siltä osin, että kirjassa oli muutamat joulunäytelmä käsikirjoitukset. (Voi noita aikoja.. :) Kirjassa on myös paljon ohjeita, vihjeitä ja muuta ohjelmistoa joulua varten. Kiva pieni tietopaketti!
Joulu saapuu kierrätäenkin
"Jouluiloa kierrätysmateriaaleista" -kirja on täynnä helposti toteutettavia iloisen kitsimäisiä askartelu- ja ompeluprojekteja. Lähtökohtana näille projekteille ovat esim. kierrätys ja kirpputorilöydöt. Aivan ihana kuvitus kirjassa. Tulin tosi hyvällä mielellä tätä lueskellessani. Pienellä tuunailulla voi saada aikaan ihmeitä :)
Kurkistus joulunlaittoon aavan meren tuolla puolen..
"Christmas style" -kirjasta ei kitschiä puutu :D Amerikanmalliin yltiökoristellut kuuset ja mitä erikoisimmat ideat täyttävät tämän kirjan sivut. Hauskaa katseltavaa ja kauhisteltavaa kuitenkin siitä huolimatta ;)
Tulee melkein jouluähky näitä katsellessa.. Liika on liikaa..
Ja tuo pinkki eläinkuusi.. huh, huh.. lähes pelottava..! :D
 
Haluaisitkos hänet olohuoneeseesi..?
"Home-made Christmas" -kirja on edeltävää kirjaa huomattavasti maltillisempi. Se esittelee 35 helppoa ja jouluista "tee se itse" -ideaa. Tykkäsin tästä kirjasta. Kaunis kuvitus.

"Home-made Christmas" tarjoilee vähän enemmän sitä itselleni sopivaa joulua..

Kiva resepti tälläiselle marengin ystävälle!
"A very vintage Christmas" -kirja on jokaisen vintage joulua ihastelevan "must have"! Kirja on saanut innoitteensa 1920-1960 luvun jouluista aavan meren tuolla puolen.. Vanhanajan joulukoristeiden ohjeita, historiaa, yms. löytyy tästä kirjasta. Hurmaava vintage kuvitus!
Tämä oli ihana kirja. Upeaa vintage-joulua tulvillaan.


12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kirjoja. Omasta takaa löytyy Vanhan ajan joulu. Se on ihanan nostalginen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään kauheasti lukea ja katsella noita kirjoja, joissa on tuota vanhanajan joulutunnelmaa ja tarinaa. Olen kai vähän sellainen nostalgian nälkäinen :D

   Poista
 2. Olipa monta meille vierasta kirjaa! Ja kivoilta näyttivät. Taitaa olla taas asiaa kirjastoon...

  VastaaPoista
 3. Tässä tulikin monta uutta tuttavuutta. Osa on parhaillaan kirjastosta lainassa, mutta postauksesi osoitti, että niiden lisäksi lisää luettavaa vielä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan taitaa alkaa olla se aika vuodesta kun suuri osa joulukirjoista on lainassa kirjastoista. Ja monet vielä varattuina niin, ettei niihin pääse käsiksi ennen joulua.. Mutta sitten toisaalta siellä hyllyssä voi kuitenkin odottaa joku ihana, vanha, jouluinen helmi jota kukaan ei huomaa ottaa ja kun sen sitten löytää se vie sydämen mennessään :)

   Poista
 4. Ihania kirjoja. Täytyykin tehdä kirjastoreissu, jos löytyisi jotain ispiraatioksi joulun laittoon. Tuo pinkki eläinkuusi on toden totta pelottavan näköinen ja entäs "pink lady" sitten. Huh, huh. Amerikassa sitä osataan pistää överiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluöveritkin ovat tosiaan mahdollisia.. etenkin rapakon takana ;)
   Mutta siitä huolimatta kukin tehköön omannäköisensä joulun övereillä tai ei! :D

   Poista
 5. Mä oon monena vuotena lainannut kirjastosta joulukirjoja, mutta tänä vuonna ei ole tullut vielä haettua. Yksi syy siihen on, että kirjasto on nykyään vähän kauempana. Ennen lähimpään kirjastoon oli n. kilometri, mutta se loppui ja lähin kirjasto on nykyään 10km päässä.

  Kirpparilta löysin kuitenkin syksyllä itselleni yhden mielenkiintoisen joulukirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kirjastojen lopettamiset on kyllä niin kurjia juttuja :(

   Itsekin kirpputoreja koluan ja välillä niitä aarteita sieltä sitten löytääkin :)
   Ps. Itseasiassa tässä juuri kirjoittelenkin seuraavaa postaustani viimeisimmistä kirppislöydöistäni :D

   Poista
 6. Joulukirjat ovat must. Uusin minulla Välimäki ym. Hyvää Joulua. Moderni, kaunis kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavan oloinen tuo Välimäen kirja. Olen sitä kaupassa selaillutkin. Pitääkin yrittää metsästää sitä kirjastosta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)