keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Tähdellistä asiaa

Ajattelin jakaa pienen niksin, jonka käteväksi koin kun pähkäilin paperitähden valojohtojen kanssa. Meillä pistorasia on niin kaukana tästä tähden sijoituspaikasta, ettei tähden oma johto mitenkään olisi siihen pistorasiaan yltänyt. Olisi tarvittu jatkojohtoa, joka sekin olisi roikkunut puoliksi ilmassa liitoskohdassa.. Aikamoista johtohärdelliä joka tapauksessa olisi ollut tiedossa (eikä niin kaunistakaan katsottavaa sitten ne johdot härdelleineen) joten ajattelin, että nyt otetaan pikkuinen patterivalosarja apuun.
Meidän paperitähden sisällä oli kätevästi valmiina metallinen kehikko lampun kiinnitystä varten. Sen kehikon ympärille minä teipillä sitten kiepautin kiinni patterivalojen patterikotelon. Ja valot saavat vapaasti ryöppyillä ympäri tähden sisäpuolta. Ovat niin pieniä, etteivät kuumenna tähteä. Eivät myöskään näy tähden sisäpuolelta ulospäin tähden mallista johtuen.
Lähikuvaa virityksistä
Lisäksi tähdessä on kätevä "sulkusysteemi" eli patterivalot on helppo laittaa päälle ja pois tähteä vahingoittamatta. Ilman tuota systeemiä olisin varmaankin teippaillut patterikotelon jonnekin verholaudan taa piiloon ja sitä kautta sitten laitellut valoja "on tai off" tilanteen mukaan..

Patterivalot antavat kauniin valon, ei toki niin kirkasta kuin oikea lamppu tähden sisällä olisi antanut, mutta ei se haittaa. Paperitähti on mielestäni kaunistus jo itsessään myös ilman valoja, joten tässä tilanteessa ei voinut lopulta kuin voittaa ;)

2 kommenttia:

 1. Tämä oli mainio niksi, kiitos sen jakamisesta! Meillä paperitähden johto yltää nykyisessä sijoituspaikassaan juuri ja juuri pistorasiaan, mutta jos haluaisin vaihtaa sen eri ikkunalle, ei toivoakaan, että ulottuisi. Edellisessä asunnossamme taiteilimme jatkojohtojen kanssa, eivätkä ne kovin kauniita viritelmiä olleet. ;) Kyllä patterivaloista vaan on moneksi. Siitä syystä omistankin niitä "muutamia". :D Olen samaa mieltä, että paperitähdet ovat kauniita myös ilman valoja. Olen eniten mieltynyt malleihin, joissa on paljon sakaroita. Omassani on tuo seitsemän, mutta ihastellen olen katsellut myös yhdeksänsakaraisia malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että niksi oli hyödyllinen :) Patterivalot ovat kyllä tosi käteviä apureita moniin valopulmiin ja myöskin kaunis valonlähde moneen paikkaan laitettavaksi!!
   Näin muuten Hemtexissä paperitähden jossa taisi olla 15 sakaraa, aika makee! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)