maanantai 24. marraskuuta 2014

Kirjeitä joulupukille

Eilen lapset kirjoittivat kirjeet joulupukille. Lahjatoiveet olivat kohtuulliset ja ihanasti vanhimmainen oma-aloitteisesti lisäsi yhdeksi toiveekseen: lunta! :) Kirjeet vietiin perinteiseen tapaan saunanikkunalle, josta tonttu ne sitten ohimennessään näkisi napata. Sauna valikoitui kirjeiden jättöpaikaksi aikanaan siitä syystä, että esikoinen keksi että saunatonttu voisi vinkata kirjeenhakija tontulle kirjeestä, jos hän ei muuten sitä tulisi huomanneeksi..

Kirjeet odottelevat tonttua saunan ikkunalla
Kirjeiden kirjoitus ajankohta meillä on yleensä aina silloin kun Helsingissä avataan joulukatu. Yleensä olemme käyneet itsekkin paikan päällä Aleksanterikadulla tunnelmoimassa, mutta eilen oli sovittuna muuta menoa siihen aikaan, joten joulunavaus valitettavasti jäi tällä kertaa näkemättä :(
Vanhimmainen osasi jo hienosti
itse kirjoitella kirjettään
Yön aikana oli tonttu käynyt sitten nappaamassa lasten kirjeet ja jättänyt samalla lapsille pienet suklaiset yllätykset. Voi sitä riemua, iloa ja hämmästelyä minkä tontun tekoset saivatkaan aikaan! ;)

2 kommenttia:

 1. Meiltäkin toivekirjeet mystisesti hävisivät tuulikaapista :) Kun keskimmäinen oli kaksi, tontut olivat jättäneet tuulikaappiin sähköhammasharjan, joka soittaa musiikkia, kun tontut olivat kuulleet, miten hän vastusteli hampaidenpesua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tuo sähköhammasharjajuttu :D
   Näin joulun alla tontut totta tosiaan ovatkin mitä mainioimpia apureita esim. jos lapsilla alkavat "kierrokset nousta"..
   Ei paljon tarvitse kun mainita, että punaista vilahti ikkunan alla niin johan tilanne rauhoittuu ja alkaa pohdinta minne se tonttu meni ja ehkäpä pitäisi taas olla kilttinä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)