torstai 18. joulukuuta 2014

Luumukakku helposti ja nopeasti

Luumukakku maistuu ihan joululta
Pyöräytin tänään luumukakun. Pyöräyttämisestä voi todella puhua tämän kakun kohdalla, sillä se on niin helppo ja nopea tehdä. Vaikka ainesosat ovat melko yksinkertaiset niin siitä huolimatta tämän luumukakun maku on ihanan täyteläisen, jouluisen maukas.

Tämänkin kakun voi leipoa monella eri tavalla, eri maustein. Itse tein hyvin yksinkertaisilla aineksilla, niillä mitä kaapissa oli äkkiseltään saatavilla kun idea kakun leipomisesta syntyi. Mutta voin luvata, että tälläkin reseptillä tulet saamaan todella maukkaan ja hyvän kakun :) Ja bonuksena voin vielä todeta, että jos kananmunat ovat lopussa niin ei huolta, sillä tämä kakku ei niitä kaipaa!
 
Luumukakku
 
4 dl erikoisvehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 dl maitoa
1½ dl voisulaa
1 dl luumusosetta
 
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää muut ainekset seokseen hyvin sekoittaen
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 1,8 l)
- Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin verran
(Anna kakun jäähtyä vähintään 15min vuoassaan ennen sen kumoamista)
 
Ps. Lisämakua kakkuun saat lisäämällä taikinan joukkoon
esim. tummaa suklaata paloiksi rouhittuna, rusinoita, aprikoosinpaloja, manteleita, korintteja, tms. jouluisia lisukkeita.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)