Nämä pikkuleivät eivät kauan ehdi rasiassa makoilla ;) |
Viipalepikkuleivät
200g voita
2 1/4dl sokeria
1 keltuainen
2rkl siirappia
5dl vehnäjauhoja
3tl vanilliinisokeria
2tl ruokasoodaa
Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi seokseksi. Pyöritä lopuksi taikina palloksi. (Voit halutessasi antaa taikinan levähtää 30 minuuttia jääkaapissa ennen leipomista.) Jaa taikina osiin ja leivo siitä noin 2-3cm paksuja tankoja, uunipellin pitkän sivun pituisia. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskehtavan sävyn. Leikkaa pikkuleivät heti uunista ottamisen jälkeen vinoiksi paloiksi.
Rivissä ja järjestyksessä uunipellillä |
Herkkua! |
Nämä kyllä toimivat aina!
VastaaPoistaNiin totta! :)
PoistaKiitos ihanasta reseptivinkistä, menee kokeiluun! :)
VastaaPoistaOi, kuinka kiva kuulla! Mukavia leipomishetkiä :)
Poista