keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Suu makeaksi suklaakrokantilla

Kelpais tontullekkin :)
Innostuin kokeilemaan suklaakrokantin tekoa.
Ihan kelpo herkkua siitä tuli. Eikä ollut kovin vaikeaakaan :)
 
Suklaakrokantti
 
4rkl voita
4rkl siirappia
2dl sokeria
2dl mantelijauhetta
2rkl kaakaojauhetta
175g suklaata (valko-, maito- tai tummaa suklaata mieltymystesi mukaan)
 
Mittaa voi, sokeri ja siirappi kattilaan ja anna niiden vähän sulaa.
Sekoita mantelijauhe ja kaakaojauhe mukan kattilaan ja keitä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Varo polttamasta pohjaan. (Mitä kauemin keität seosta, sitä rapeampaa krokantista tulee.)
Kaada leivinpaperin päälle ja levitä nopeasti (jos seos ehtii jämähtää laita toinen leivinpaperi sen päälle ja kaulitse ohueksi levyksi). Itse jouduin ainakin näin toimimaan..!
Anna jäähtyä kunnolla.
Sulata suklaa ja levitä jäähtyneen levyn päälle.
Anna suklaan jähmettyä kunnolla ja palastele tarjolle.
Vaiheittain!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)