maanantai 13. lokakuuta 2014

Glögimukeja

Elsa Beskowin satujen kuvitukseen pohjautuvat glögimukit
Meillä luettiin lapsuudenkodissani Elsa Beskowin aivan ihanaa joulusatukirjaa "Petterin ja Lotan joulu". Myös muita Elsan kirjoja lueskelimme ahkerasti. Iloinen yllätys olikin kun Hemtexiltä löytyi Elsa Beskowin kuvituksella varustettuja tekstiilejä, mukeja, joulupalloja, servettejä yms. Taisi niitä jo viime vuonnakin/joulun alla olla myynnissä. Näin ainakin muistelisin, että noita glögimukeja kovasti jo silloin olisin katsellut..

Nyt sitten kun kävin viikonloppuna Hemtexillä hullaannuin aivan totaalisesti noihin kahteen kuvassa olevaan glögimukiin. Varsinkin tuo joulupukki on aivan huikean ihastuttava! Mukeilla on kuitenkin senverran hintaa, että kassalle saakka en niitä vielä vienyt. Ehkä kohta kuitenkin, sillä mitä enemmän niitä katselen sitä korkeammalle kuume nousee.. ;)

Jos haluat tutustua tarkemmin Ella Beskowin saduista kuvituksensa saaneisiin tuotteisiin, voit kurkata niitä täältä: Elsa Beskow/Hemtex

2 kommenttia:

 1. Elsa Beskowin kirjat ovat ihania. Ne kuuluivat minunkin lapsuuteeni. Olisin halunnut olla Täti Sinipunainen, hän oli mielestäni tädeistä kaunein. :) Ne joulupukit olivat kyllä vähän pelottavia. Vähän vieläkin minua pelottaa tuo muki. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupukit tosiaan olivat entisaikoina hieman pelottavamman oloisia kuin nykyään.. Taisivat kopistella ja rymytä tupaankin vähän kovemmalla vauhdilla ja paukkeella.

   Itseänikin lapsena vähän pelotti nuo joulupukit tuossa kirjassa. Pelotti ja kiehtoi. Ehkä juuri siksi nyt aikuisena se lapsuuden vahva tunnekokemus saa tuon mukinkin kuvituksen tuntumaan niin ihastuttavalta.. itselle tärkeäksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)