sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Marenkiherkkuja

Suussasulavia marenkeja :)
Tänään alkoi makeahammasta kolottaa siihen malliin, että päätimme tehdä marenkeja meille sunnuntaiherkuksi. Kokeilimme ripotella marenkejen päälle tuttifrutti -karkkirouhetta ja saimmekin sillä niihin kivaa ilmettä ja pikkaisen myös "blingblingiä" ;)

Tuli siinä leipoessa sitten mieleeni, että marengit olisivat suloinen pikkuvieminen joulun aikaan vaikkapa kyläilemään mennessä. Tarvittaisiin vain jokin rasia tai lasipurkki ja marengit sitten sinne sisään. Rasiaa/lasipurkkia voisi sitten tuunailla mielensä mukaan jouluisella nauhalla, rusetilla tms. Näyttävä ja suht´edullinenkin lahja syntyisi loppupeleissä näin melko vaivattomasti. Ja lahjan saaja varmasti ilahtuisi!

Marenki ohjeita löytyy monenlaisia. Me teimme itse tänään tällä tapaa:
2kpl kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
0,5 tl etikkaa
Päälle tuttifrutti -rouhetta
(voi käyttää myös vaikka mantelirouhetta, turkinpippurirouhetta tms. - tai sitten ei mitään!)
- Tarkista ensiksi, että vatkauskulho ja sähkövatkaimen terät ovat kuivia ja puhtaita.
- Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
(vaahto on hyvää kun se pysyy paikoillaan kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin)
- Lisää sokeri pikkuhiljaa samalla kokoajan vatkaten.
- Lisää loppuvaiheessa etikka jatkaen kokoajan vatkaamista.
- Marenkimassa on valmista kun se on kiiltävää ja kuohkeaa.
- Lusikoi marenki samankokoisiksi palleroiksi leivinpaperin päälle.
(tällä reseptillä tuli meille noin 25 marenkipalleroa).
- Ripottele halutessasi haluamasi rouhe marenkipalleroiden päälle.
- Laita marengit 100 asteiseen uuniin ja anna olla siellä ainakin tunnin verran.
(Itse laitoin uunin tunnin jälkeen pois päältä ja annoin marenkien muhia
vielä tovin uunin jälkilämmössä)
Nauti! :)


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)