lauantai 25. lokakuuta 2014

Talviaika

Päivä päivältä aurinko kulkee kauemmas meistä
Ensi yönä kellot siirtyvät tunnilla taaksepäin. On talviajan vuoro. Kellojen siirron jälkeen huomaa viimeistään miten pimeiksi illat - ja jo iltapäivät - alkavat käydä. Itseäni jonkinverran tuo pimeys ahdistaa, vaikka kynttilöiden valossa onkin ihana tunnelmoida. Marraskuun tullen pimeän määrä vain on jo niin huikea, että välillä tuntuu ettei päivä ehdi kunnolla alkaakaan kun taas on uudelleen pimeän vuoro.

Kunpa saisimme edes vähän lunta maahan pehmentämään tuota hämärän valtaa. Ja onneksi kohta jouluvalot tuovat kauneutta ja valonpilkahduksia pimeän joukkoon. Itse alankin marraskuun aikana pikkuhiljaa viritellä jouluvaloja loistamaan. Se helpottaa kummasti sitä pimeydestä aiheutuvaa ahdistusta.

4 kommenttia:

 1. Marraskuun pimeys on aika hurjaa. Onneksi tosiaan jouluvaloilla ja kynttilöillä voi sitä helpottaa, ja lumi olisi kyllä kova sana. Kaunis ja tunnelmallinen kuva!

  VastaaPoista
 2. Meillä on viritetty jo iso tähti keittiön ikkunaan. Viimeistään ensi viikonloppuna viritämme pihan pajukoristeisiin valoja. Me ansaitsemme valoja tänä pimeänä vuodenaikana, olivat ne sitten tähtiä tai pihan valoja. Ne tuovat hieman lohdutusta tähän synkkyyteen ennen kuin lumi tulee maahan jäädäkseen.

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Tänäänkin on niin synkkä päivä ainakin täälä Etelä-Suomessa, että valoja tosiaankin saisi alkaa laittamaan jo tuikkimaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)